Du visar för närvarande Nästa träff Norrköping 5 okt

Nästa träff Norrköping 5 okt

Tema: Är hållbarhet en given framgångnyckel på tillväxtarenan? Dessutom - rykande färsk rapport om klimatläget!

Att driva företag i uppförsbacke är en utmaning och det är många som väljer att dra i bromssnöret för att minska utgifterna. Men vad händer om du flyttar perspektivet och börjar titta på möjligheterna? I ett paradigmskifte förändras spelplanen där behov och efterfrågan utgår från andra värden. Vilka framgångsnycklar kan definieras och vilket värde kan din verksamhet skapa som generar en hållbar utveckling på sikt och på riktigt. Välkommen med din anmälan!

Med företaget som arena finns bättre förutsättningar att verkligen göra skillnad!

MATS RYDSUND driver idag tillsammans med affärskompanjonen Björn Samenius företaget Artex AB. 
De tog det nedläggningshotade bolaget i textilbranschen med 20 anställda, och utvecklade till en idag lönsam koncern med ca 500 anställda i fyra länder. Fokus har hela tiden varit hållbarhet och olika facetter av begreppet.
Möt Mats som pratar om vikten av att vara långsiktig, kraften i ett bra kompanjonskap och varför många fler medelålders borde ta möjligheten att bli företagare.

Klimatförändringen: Lyft fokus från problem till lösningar

allt_hor_ihop

EVAMARIE TÖRNSTRÖM lyfter fram den senaste rapporten från FN:s klimatpanel IPCCSyntesrapporten. Den sammanfattar IPCC:s samtliga rapporter sedan 2018 och behandlar bland annat nuvarande läge och trender, framtida förändringar och risker samt åtgärder på både kort och lång sikt. EvaMarie har tidigare arbetat på SMHI med just kommunikation kring IPCC:s rapporter inom den senaste utvärderingscykeln AR6.

EvaMarie_blue (002)

EVAMARIE TÖRNSTRÖM är expert på organisationsutveckling och ledarskap med strategisk kommunikation som ett viktigt verktyg. Hennes bok ”Glädje Kreativitet Kommunikation 2022” nominerades till Årets Projektledarbok 2023.
Hon säger:
”Det är aldrig företag som pratar med företag. Det är alltid människor som pratar med människor. Bäst resultat blir det när vi tillsammans 1) definierar vilka de viktiga problemen är 2) skapar en gemensam bild av hur det ser ut när dessa problem är lösta 3) utvecklar kopplade och samverkande lösningar.”

EvaMarie har bland annat arbetat inom turism, trafiksäkerhet, kriminalteknik, högteknologi/science parks, lantbruk och klimatfrågor.

”Vi vet hur klimatförändringen ser ut, och att allt liv på jorden kommer att påverkas. Genom att utveckla samarbeten och lösningar på alla nivåer kan vi tillsammans skapa en bra framtid.”.

Datum och anmälan

NORRKÖPING

Arrangemanget och nätverket är kostnadsfritt
Vi bjuder på frukost! 
Datum: 5 oktober
Plats: Elite Grand Hotel, Tyska Torget 2, Norrköping
Tid: Drop-in-frukost och mingel mellan 07:50-08.20.
Program 08.20 till ca 11.00
Anmälan: natverket@affarsutrymmet.se
Ange ort vid anmälan!